GÜNCEL DUYURULAR

09.08.2018

Ders Plan ve Programları Hakkında

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yeni ders plan ve programları ve bunların uygulanması ile ilgili önümüzdeki günlerde ayrıntılı açıklamalar yapacaktır.

Aşağıda bölüm öğrencilerimizi bilgilendirmek için bazı ön açıklamalar bulunmaktadır. Ancak öğrencilerimizin kayıt dönemi boyunca, uygulamada alınacak olası farklı kararlar için www.sis.itu.edu.tr sayfasını takip etmesi gerekmektedir. Buradaki bilgiler ile farklılık var ise otomasyon sayfasını dikkate alınız.

Ders plan ve programları ile ilgili sorunlarınız için gunayuf@itu.edu.tr adresine ad/soyad ve öğrenci no bilgilerini vererek e-mail gönderebilirsiniz.

Açıklamalar:

-Her öğrenci öğrenime başladığı ders planına göre öğrenimini sürdürecektir. Öğrencilerin ders planları değişmeyecektir. http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/

-Bununla birlikte bazı dersler yenilenmiştir. Yenilenen derslerin kredi, içerik veya isimleri değiştirilmiş olabilir. Bu derslere yeni kod atanmıştır. Bu dersler bundan böyle yeni kodlarıyla açılacağından ders planınızda yer alan eski kodlu dersler yerine bunun dengi yeni kodlu dersi almanız gerekmektedir. Denklik tablosu ekte verilmiştir.

-Yeni derslerin yeni planlardaki zorunlu/seçmeli olma durumları sizi etkilememektedir. Dengini alacağınız ders sizin planınızda zorunlu ise yeni halini de zorunlu olarak almak gerekmektedir.

-Yenilenen derslerin önşartları da değiştirilmiştir. Uyum sürecinde bazı derslerin önşartlarında geçici değişiklikler yapılacaktır. Ör: KIM 311EL

Ör: KIM 332E Electrochemistry dersi planınızda zorunlu ders ise, ve dersi henüz vermediyseniz bunun yerine dengi olan KIM 472E dersini zorunlu olarak almanız gerekmektedir.

Ör: Sizin için seçmeli ders olan BIO 323 dersinin dengi olan KIM 326E dersi sizin için yine seçmeli derstir. Bu dersler birbirine denktir.

Ör: Ders planınızda bulunan zorunlu ders KIM 331 Organik Kimya 3 yerine, KIM 471E dersini alabilirsiniz. Bu dersin kredisi eskisi gibi 4 değil 3'tür. Ancak eski dersin dengini alacağınız için kredi farkına bakılmayacak ve mezuniyetiniz etkilenmeyecektir.

Ör: KIM 452E ve KIM 492 dersleri yeni kodlu halleri ile açılmadığından varolan kodlarıyla dersleri alabilirsiniz. İlerleyen dönemlerde dersler yeni koduyla açılabilir.

NOT: BIL 108E dersinin dengi BIL 113E dersidir. Eski planlara tabi olan öğrencilerimiz KIM 219E dersini almayacaklardır.

Ekler        :

Ufuk Saim Günay